Cum să fii pseudo-intelectual în 5 pași

În societatea contemporană, intelectualii sunt o specie pe cale de dispariție. În schimb, pseudointelectualii apar ca ciupercile după ploaie și totuși se bucură de respect și credibilitate în societate. Așadar, dacă ai aspirații de intelectual, dar nu și resurse, iată 5 pași simpli care te conduc spre statutul de pseudo-intelectual:
1. Citește presa internațională. Ca pseudo-intelectual, trebuie să fii la curent cu tot ce mișcă. Selectează în principal rubricile de știință și opinii: prima te diferențiază clar de cititorii de rând, iar a doua te ajută să-ți formezi o opinie, sau măcar să copiezi argumentele altora pe care să le poți reitera la următoarea cină festivă.
2. Arată cât știi. Nu pierde nicio ocazie să-ți dai cu părerea despre orice sau să pleznești citate filosofice în conversații banale. Dacă nu se ivește ocazia, creeaz-o.
3. Fii activ pe net. Un pseudo-intelectual respectabil nu își șifonează cămașa la proteste în stradă, ci semnează petiții online și comentează aprig pe mediile sociale și în forumuri.
4. Scrie. Orice pseudo-intelectual are un blog pe care își expune ideile despre orice subiect. Important e să folosești un limbaj pretențios.
5. Autoproclamă-te intelectual. Dacă ai ajuns în acest punct, nu mai rămâne decât să demonstrezi şi altora că eşti intelectual. Fă-o însă într-un mod subtil, cu vădită modestie, gen: „Mda, nu îmi place ideea de a categorisi, dar da, ai putea spune că fac parte din clasa intelectualilor.”
În concluzie, (vezi pasul 2) după cum spunea Salvador Dali: „Dacă vei juca rolul unui geniu, vei deveni unul.” Bineînțeles, dacă ești din fire un Gică-contra și/sau ai deja un dram de aroganță în sânge, îți va fi mai ușor să parcurgi pașii de mai sus. Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: